Biff Greta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Biff Greta
9 ingredienser
25 min
Senapsmarinerad oxfilé serveras med råstekt potatis. En riktig klassiker!
Använd gärna ekologiskt kött och ägg för den här rätten.
Ingredienser
- 600 g oxfilé
- 2 gula lökar
- 10 potatisar
- smör, till stekning
- 3 msk dijonsenap
- 2 äggulor
- salt
- peppar
- persilja, hackad, till servering
Gör så här
- Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint.
- Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
- Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.
- Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra.
- Strö hackad persilja över och servera genast.