2 tsk kakaobönor, krossade (alt riven kokos, eller kryddor såsom kardemumma eller kanel)
vaniljkräm
1 dl mjölk
0,25 vaniljstång
1 äggula
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk smör
Hallonsås
100 g puré på hallon
0,25 citron, saften
1 msk florsocker
Gör så här
Maräng: Vispa äggvitor och strösocker till en styv maräng. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, försöka att forma till små fågelbon. Strö lite krossade kakaobönor ovanpå marängen.
Grädda marängen i ugnen i 70 grader cirka 3 timmar
Vaniljkräm: blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Koka upp ordentligt och passera sedan igenom en finmaskig sil.
Fyll ett marängbo med kräm och dekorera eventuellt med färska bär och marsipanägg. Servera med hallonsåsen.
Hallonsås: mixa alla ingredienser väl och servera.