Marängbo fyllt med vaniljkräm och hallonsås

Marängbo fyllt med vaniljkräm och hallonsås
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Marängbo fyllt med vaniljkräm och hallonsås

11

12 ingredienser

Fresta med härliga maränger, len vaniljkräm och syrlig hallonsås.

Ingredienser

maräng

  • 100 g äggvita
  • 140 g strösocker
  • 2 tsk kakaobönor, krossade (alt riven kokos, eller kryddor såsom kardemumma eller kanel)

vaniljkräm

  • 1 dl mjölk
  • 0,25 vaniljstång
  • 1 äggula
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk smör

Hallonsås

  • 100 g puré på hallon
  • 0,25 citron, saften
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Maräng: Vispa äggvitor och strösocker till en styv maräng. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, försöka att forma till små fågelbon. Strö lite krossade kakaobönor ovanpå marängen.
  2. Grädda marängen i ugnen i 70 grader cirka 3 timmar
  3. Vaniljkräm: blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Koka upp ordentligt och passera sedan igenom en finmaskig sil.
  4. Fyll ett marängbo med kräm och dekorera eventuellt med färska bär och marsipanägg. Servera med hallonsåsen.
  5. Hallonsås: mixa alla ingredienser väl och servera.