Gravad rödingtartar på stekt kavring med rökt rapsolja

Gravad rödingtartar på stekt kavring med rökt rapsolja
Foto: TV4

Gravad rödingtartar på stekt kavring med rökt rapsolja

Av: Magnus Frischenfeldt

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

2h

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vin: Riesling

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödingfiléer
  • 3 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 knippe körvel
  • 2 kvistar dill
  • 2 salladslökar
  • 0,5 grönt syrligt äpple
  • 0,25 citron
  • 1 msk söt stark senap
  • 0,5 dl grädde
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • 2 msk rökt salt
  • 4 msk rapsolja

Gör så här

  1. Frys röding filéerna i minst 2 dagar så eventuella bakterier dör. Blanda socker och salt och gnid in röding filéerna.
  2. Låt stå och grava i 1 ½ timme. Tärna de gravade röding filéerna i centimeter stora tärningar.
  3. Hacka körvel, vårlöken och dill, tärna äpple i ½ centimeter stora tärningar, pressa i citronsaften. Blanda senapen med grädden. Vänd ner i rödingen.
  4. Finsmula kavringen och stek den i smör tills den är krispig, låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda rapsoljan och det rökta saltet.
  5. Forma tartarer av rödingen och placera på kavringen, droppa den rökta rapsoljan runt, garnera med ett körvelblad.