Gravad rödingtartar på stekt kavring med rökt rapsolja

Foto: TV4
Gravad rödingtartar på stekt kavring med rökt rapsolja
14 ingredienser
2h
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Vin: Riesling
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 rödingfiléer
- 3 msk salt
- 3 msk strösocker
- 1 knippe körvel
- 2 kvistar dill
- 2 salladslökar
- 0,5 grönt syrligt äpple
- 0,25 citron
- 1 msk söt stark senap
- 0,5 dl grädde
- 2 skivor kavring
- 2 msk smör
- 2 msk rökt salt
- 4 msk rapsolja
Gör så här
- Frys röding filéerna i minst 2 dagar så eventuella bakterier dör. Blanda socker och salt och gnid in röding filéerna.
- Låt stå och grava i 1 ½ timme. Tärna de gravade röding filéerna i centimeter stora tärningar.
- Hacka körvel, vårlöken och dill, tärna äpple i ½ centimeter stora tärningar, pressa i citronsaften. Blanda senapen med grädden. Vänd ner i rödingen.
- Finsmula kavringen och stek den i smör tills den är krispig, låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda rapsoljan och det rökta saltet.
- Forma tartarer av rödingen och placera på kavringen, droppa den rökta rapsoljan runt, garnera med ett körvelblad.