Nostalgitrippen

Nostalgitrippen
Foto: TV4

Nostalgitrippen

Av: Magdalena Graaf

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

En krämig cocktailbomb fylld av havets alla läckerheter, serverad på en bädd av sallad.

Dryckestips
Santa Carolina Semillon

Magdalena bjöd även på
Köttfondue med potatisgratäng
Frukt med smält choklad

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

dressing

  • 6 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Grönt

  • 600 g räkor med skal
  • 0,5 gurka
  • 12 körsbärstomater
  • 1 romansallad (litet)
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron, färskpressad

Extra

  • Grillad röd paprika, om du hittar - skär ner en i munsbitar och blanda i, bara som ett plus

Gör så här

Dressing

  1. Börja med att blanda majonnäs, chilisås och vinäger.
  2. Salta, peppra och ställ i kyl.

Grönt

  1. Skala räkorna noga och ställ i kyl.
  2. Koka upp en kastrull vatten.
  3. Lägg ett litet snitt i skalet på tomaterna.
  4. Förbered en bunke med iskallt vatten.
  5. Häll i tomaterna i det kokande vattnet.
  6. När skalet börjar släppa efter ca 10 sekunder tar ni upp dem och lägger dem i isvattnet.
  7. Skala tomaterna och lägg i en bunke.
  8. Skala gurkan med en potatisskalare och dela den på mitten.
  9. Gröp ut kärnhuset och skär gurkan i munsbitar.
  10. Finhacka löken.
  11. Skölj och strimla romansalladen.
  12. Skär avokadon i bitar.
  13. Blanda alla grönsakerna i en bunke med olivoljan, citronen och räkorna.
  14. Lägg blandningen i cocktailglas och toppa med dressing, inte för mycket, bättre att eventuellt servera lite i en skål bredvid.