Nostalgitrippen

Foto: TV4
Nostalgitrippen
14 ingredienser
En krämig cocktailbomb fylld av havets alla läckerheter, serverad på en bädd av sallad.
Dryckestips
Santa Carolina Semillon
Magdalena bjöd även på
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
dressing
- 6 dl majonnäs, äkta - ingen light!
- 3 msk chilisås
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Grönt
- 600 g räkor
- 0,5 gurka
- 12 körsbärstomater
- 1 romansallad, huvud, litet
- 1 avokado
- 0,5 rödlök
- 2 msk olivolja
- 2 msk citron, färskpressad
Extra
- Grillad röd paprika, om du hittar - skär ner en i munsbitar och blanda i, bara som ett plus
Gör så här
Dressing
- Börja med att blanda majonnäs, chilisås och vinäger.
- Salta, peppra och ställ i kyl.
Grönt
- Skala räkorna noga och ställ i kyl.
- Koka upp en kastrull vatten.
- Lägg ett litet snitt i skalet på tomaterna.
- Förbered en bunke med iskallt vatten.
- Häll i tomaterna i det kokande vattnet.
- När skalet börjar släppa efter ca 10 sekunder tar ni upp dem och lägger dem i isvattnet.
- Skala tomaterna och lägg i en bunke.
- Skala gurkan med en potatisskalare och dela den på mitten.
- Gröp ut kärnhuset och skär gurkan i munsbitar.
- Finhacka löken.
- Skölj och strimla romansalladen.
- Skär avokadon i bitar.
- Blanda alla grönsakerna i en bunke med olivoljan, citronen och räkorna.
- Lägg blandningen i cocktailglas och toppa med dressing, inte för mycket, bättre att eventuellt servera lite i en skål bredvid.