Köttfondue med potatisgratäng

Foto: TV4
Köttfondue med potatisgratäng
21 ingredienser
Köttfondue med potatisgratäng och krispiga grönsaker - delad glädje är sann glädje.
Dryckestips
Azabache organic crianza
Magdalena bjöd även på
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Köttfondue
- vatten
- kalvbuljong
- färskt kött, skuret i lagom stora bitar (oxfilé, kalvfilé, lamminnanlår)
Grönsaker
- färsk majskolv, skuren i tunnare skivor
- champinjoner
- schalottenlök
- paprika
- broccoli
- blomkål
- körsbärstomater
Såser
- wasabi
- majonnäs
- citron
- vitlökssmör
- aioli
- barbequesås
- bearnaisesås
- sweet chilisås
- röd paprika, finhackad
- gul lök
Serveras med
- potatisgratäng
Gör så här
Köttfondue
- Koka upp kalvbuljong och häll den i fonduegrytan.
- Därefter doppar man kött och grönsaker efter tycke och smak i buljongen och låter det koka tills färdigt.
- Servera med såser och potatisgratäng.
Wasabisås
- Blanda majonnäs, wasabi och några droppar citron.
Chilibea
- Blanda vanlig bearnaisesås med en blandning av sweetchili, finhackad röd paprika och lök. Mängd efter tycke och smak. Låt blandningen dra sig i kylen ett dygn innan servering.
Övriga såser
- Ställ fram aiolin, rör ihop ett vitlökssmör och plocka fram barbequesåsen.