Vitlökstoast med chèvre

Foto: TV4
Vitlökstoast med chèvre
15 ingredienser
10 min
Vitlökstoast med chèvre, soltorkade tomater och vitlöksfrästa räkor.
Dryckestips
Canaletto Prosecco Brut, art.nr 77194,
95 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- olja
- 4 skivor grovt bröd
- 200 g chèvre ost
- 1 msk färskost
- 1 msk matyoghurt
- 4 soltorkade tomater
- 2 klyftor vitlök
- 12 räkor
- parmesanost, riven
- dill
- citron
Till servering
- salladsblad
- körsbärstomater
- avokado
- dill
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skär av kanterna på brödet.
- Stek brödet i wokpanna eller stekpanna, i olja och vitlök.
- När brödet fått en gyllenbrun färg, lägg det i en ugnsform.
- Blanda chèvre, färskost och matlagningsyoghurt till en fast smet.
- Lägg på röran över toasten.
- Fräs handskalade räkor i wokpanna/stekpanna tillsammans med vitlök och dill.
- Lägg 3 räkor på varje toast.
- Lägg på en soltorkad tomat på varje toast.
- Strö över riven parmesan.
- Sätt in i ugnen i ca 4-5minuter.