Macka med matjesröra

Macka med matjesröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Macka med matjesröra

9 ingredienser

En smörgås kan smaka bra som lunch eller vickning en sommardag. Matjesröra på rågbröd är även gott som förrätt. Då halverar du bara recept.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor mörkt bröd
  • bordsmargarin
  • 4-6 färskpotatisar, kokta kalla
  • 2 tomater
  • 1 burk matjessill
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 dl gräslök, klippt
  • 1-2 dl lätt crème fraiche
  • grönsallad och dillvippor

Gör så här

  1. Skär den kalla potatisen i skivor. Skiva tomaten. Bre brödskivorna och lägg på sallatsblad. Täck med skivad potatis och över den tomatskivor.
  2. Låt matjessillen rinna av. Skär den i tärningar. Skala och mosa äggen med en gaffel. Blanda sill, ägg och gräslök med crème fraîche.
  3. Fördela sillröran på smörgåsarna och avsluta med en dillvippa.