Macka med matjesröra

0 röster
4
Macka med matjesröra
Foto: TV4

En smörgås kan smaka bra som lunch eller vickning en sommardag. Matjesröra på rågbröd är även gott som förrätt. Då halverar du bara recept.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor mörkt bröd
  • bordsmargarin
  • 4-6 kokta kalla färskpotatisar
  • 2 tomater
  • 1 burk matjessill
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl klippt gräslök
  • 1-2 dl lättcrème fraîche
  • grönsallat och dillvippor

Gör så här

  1. Skär den kalla potatisen i skivor. Skiva tomaten. Bre brödskivorna och lägg på sallatsblad. Täck med skivad potatis och över den tomatskivor.
  2. Låt matjessillen rinna av. Skär den i tärningar. Skala och mosa äggen med en gaffel. Blanda sill, ägg och gräslök med crème fraîche.
  3. Fördela sillröran på smörgåsarna och avsluta med en dillvippa.
11 juni 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept