Mac ´n´ cheese ballz med krämig pepparrotsdipp

30 m + 1 h
4
Mac ´n´ cheese ballz med krämig pepparrotsdipp
Foto: TV4

Friterade bollar gjorda av mac and cheese. Farligt goda tillsammans med pepparrotskräm!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 augusti 2017
30 m + 1 h
4

Du behöver

  • 3 dl makaroner
  • 2 dl grädde
  • 500 g cheddarost
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm persilja
  • frityrolja
  • 2 ägg
  • 4,5 dl ströbröd

Pepparrotsdipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 175 g färskost med pepparrot

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackninge. Sila av när de är klara.
  2. Häll över i kastrullen igen och blanda i grädden samt hackad/riven ost. Blanda i resten av ingredienserna medan osten smälter. Häll över i skål och frys i ca 1 timma flytta sedan till kyl.
  3. Innan servering, ta ut makaronsmeten och rulla till lagom bollar efter behag. Doppa sedan en och en i ägg och därefter ströbröd. Fritera i 170 grader i ca 4 minuter.
  4. Rör ihop crème fraiche och pepparrotsfärskost servera till bollarna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept