Lyxiga potatisplättar med löjrom

Svensk potatis Lyxiga potatisplättar med löjrom
Foto: Svensk potatis

Lyxiga potatisplättar med löjrom

15 ingredienser

45 m + tid i kyl

Här har du den perfekta förrätten till midsommarafton eller bjudmiddagen! Potatisblinier toppade med gräddfil, löjrom, silverlök och dill - lyxigt och gott med somriga smaker.

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Potatisplättar

  • 450 g mjölig potatis, kokt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, för stekning

Servering

  • 1 dl gräddfil
  • vitvinsvinäger
  • 50 g löjrom
  • 20 g forellrom
  • 1 silverlök, skivad
  • 1 kvist dill
  • 1 förp krasse
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att koka upp gräddfilen med en skvätt vitvinsvinäger. Sila bort vätskan genom ett kaffefilter och låt massan stelna i minst 6 timmar.

Potatisplättar

  1. Skala potatisen och koka mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen i en skål. Vispa i vetemjöl, ägg, créme fraîche, salt och vitpeppar.
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa små blinis i en stekpanna. Stek gyllenbruna på båda sidor i rikligt med smör och lägg upp på tallrikar.

Servering

  1. Dekorera med löjrom och forellrom. Smula gräddfilen och lägg på tillsammans med den skivade löken. Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar
TIPS!
Fler tips!
svensk potatis örtfylld potatispaj

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer