• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Lutfiskkakor med sallad på rödbetor och grönkål

4 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 lutfisk [ca 200 gram blötlagd]
  • 6-8 mandelpotatisar
  • 1 äggula
  • 1 msk osötad senap
  • 1-2 tsk vetemjöl
  • 5 msk brödsmulor
  • 3 msk smör
  • 1 grönkål
  • 2-4 rödbetor

Gör så här

  1. Blötlägg lutfisken i vatten i 24 timmar.
  2. Koka potatis mjuk i saltat vatten.
  3. Dela fisken i fina bitar.
  4. Skala potatis och mosa med fisk och äggula.
  5. Tillsätt mjölet till en mjuk pasta så att smeten är formbar, krydda med salt.
  6. Forma smeten till bollar med hjälp av två skedar och täck dem med brödsmulor.
  7. Stek dem i smör över medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida.
  8. Rengör grönkålen och rödbetorna och skär in i fina stavar.
  9. Servera fiskkakorna på toppen av grönkåls och rödbetssalladen. Avsluta med ett par skedar smör från pannan.
14 augusti 2018