Matjessill

8 röster
25 min
4

Matjessill som serveras med brynt smör, rödbetor, kapris och riven pepparrot

När du bryner smöret, tänk på att det går väldigt fort så rör hela tiden samtidigt som du håller koll så att det inte bränns. Servera givetvis med en ”sillstrypare” till!

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon.


Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 hela matjessillfiléer
  • 4 st rödbetor
  • 100 g smör
  • 2 msk kapris
  • 4 cm pepparrot
  • 1 röd lök, finhackad
  • 0,5 dl dill, grovhackad spara stjälkarna till potatiskoket
  • 400 g färskpotatis

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkar.
  2. Dela matjessillfiléerna i större bitar.
  3. Skär rödbetorna i 1 centimeters kuber.
  4. Bryn smöret gyllene med rödbetor och kapris.
  5. Riv pepparroten på den finaste delen på rivjärnet eller med zestjärn.
30 juni 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept