Sallad med färsk tonfisk
Sallad med färsk tonfisk
15 ingredienser
25 min
En annorlunda och fräsch sallad på vårens primörer med avokado, vårlök och kaffe- och soyavinägrett. Perfekt till lördagsbrunchen. Variera salladen genom att tillaga lax på samma vis.
Den här salladen är lite sushi- inspirerad. Jag själv är väldigt förtjust i japansk mat. Här tycker jag tonfisken kommer till sin rätt med kaffe- och soyavinägretten. Spännande smaker! / Louise Johansson
Se fler recept från
Ingredienser
- 400 g färsk tonfisk, delad i två bitar på längden
- 1 msk matolja, till stekning
- 150 g blandade salladsblad (babyspenat, maché och mangold)
- 1 avokado, delad och urkärnad
- 1 knippe rädisa, ansade
- 1 kruka koriander, grovt hackad
- salt
- svartpeppar, nymalen
Kaffe- och soyavinägrett
- 1,5 msk espressokaffe eller starkt upplöst nescafé
- 1 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk olivolja
- 0,5 röd chilifrukt, finhackad
- 2 limefrukter, saft och rivet skal
- 1,5 tsk honung
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser till vinägretten, smaka eventuellt av med lite salt.
- Skiva rädisorna i tunna skivor och lägg i kallt vatten.
- Skär av blasten på vårlöken och finhacka den. Dela lökarna på längden och sedan i kvartar.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek lökarna hastigt, salta och peppra.
- Gnid in tonfiskbitarna i salt och peppar och stek dem hastigt runt om på varje sida.
- Grovhacka avokadon. Skär tunna skivor av tonfisken.
- Lägg sallad på ett stort fat, varva med rädisor, hackad vårlök, brynt vårlök och avokado.
- Toppa salladen med tonfiskskivorna och koriander.
- Ringla över vinägretten och servera direkt.