Fudge med choklad och pistagenötter
Fudge med choklad och pistagenötter
6 ingredienser
Fudge med choklad och pistagenötter. Det här är ett recept på julgodis som verkligen tar dig till himlen – man vill bara ta en till och en till och en till!
Ingredienser
Fudge
- 3 dl vispgrädde
- 3,5 dl strösocker
- 0,5 dl glykos
- 100 g mörk choklad
- 0,5 tsk salt
- 1 dl salta pistagenötter, hackade
Gör så här
Fudge
- Koka grädde, socker, glukos och salt tills det har en temperatur på 118 grader det tar ungefär 25 minuter.
- Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om kolan är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula). Smält under tiden chokladen över ett vattenbad.
- Dra av kolakastrullen från plattan och rör tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Tillsätt och vänd i den smälta chokladen och pistagenötter precis på slutet så att kolan blir marmorerad.
- Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.
- Stjälp upp skär fudgen i kuber. Förpacka den gärna i fina presentpåsar och ha som gå-bort-present. Förvara kallt i kylskåp och håller minst i 4 veckor.