Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon
Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon
19 ingredienser
Receptet chocolate chip cheesecake med nougat och hallon är hämtat ur boken Taste by Louise.
Läs mer om boken
Ingredienser
Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon
- 50 g smör, rumstempererat
- 1 dl farinsocker
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 krm bikarbonat
- 1,75 dl havregryn
- 1 ägg
- 90 g mörk choklad, hackad
Cheesecakefyllning
- 3 äggulor + 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 200 g färskost
- 3 dl vispgrädde, vispad
- 100 g nougat, hyvlad
Rårörda hallon
- 2 dl hallon
- 1 msk strösocker
Gör så här
Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
- Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål.
- Tillsätt havregryn och ägg i smör- och sockersmeten och rör om.
- Vänd i mjölblandningen och tillsätt chokladen sist.
- Smöra en stor form med löstagbar kant och klicka ut smeten.
- Grädda i 12 minuter mitt i ugnen.
- Stjälp försiktigt över kakan på ett fat.
- Klä ugnsformen 8–10 portioner tid: ca 1 timme + 3 timmar i frysen med plastfilm och lägg sedan tillbaka kakan.
- Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst.
- Tillsätt philadelphiaost och vispa ytterligare i någon minut.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vänd i grädden i ostsmeten och vänd därefter ner äggviteskummet.
- Bred ut lite av ostsmeten på kakbotten och lägg på några skivor nougat.
- Varva ytterligare två gånger.
- Frys in cheesecaken i cirka 3 timmar, den ska vara halvfrusen vid servering.
- Rör hallon och socker tills sockret är helt upplöst.
Uppläggning
- Servera cheesecaken, antingen som en hel tårta toppad med de rårörda hallonen, eller lägg upp i bitar på tallrik och ringla över rårörda hallon.