Fröken Lottas krämiga pepparrotssoppa

Foto: TV4
Fröken Lottas krämiga pepparrotssoppa
16 ingredienser
15 min
Serveras med nyfrästa vitlökskrutonger garnerat med färsk basilika. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Vin:
Valley Oaks Chardonnay
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 125 g cantadou pepparrotsost
- 2 dl grädde
- 2 dl crème fraîche
- 3 tsk färsk pepparrot, riven
- 4 msk koncentrerad kycklingfond
- 3 krm salt
- färsk basilika, till garnering
- 6 skivor formfranska
- 25 g smör
- 1 msk olivolja
- 1 king solo vitlök
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.
- Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak.
- Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.