Fylld oxfilé med smörslungade bandybollar

Foto: TV4
Fylld oxfilé med smörslungade bandybollar
23 ingredienser
50 min
Serverad med maderiasky och Lottas smörslungade färskpotatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet ingår i Halv åtta hos mig - kokboken, och testlagat av en proffesionell kock.**
Vin:**
Robert Skalli Pinot Noir
Ingredienser
Saikare - fylld oxfilé
- 600 g oxfilé
- 1 dl pesto
- 10 skivor parmaskinka
- 2 msk smör
- tandpetare
Madeirasky
- 4 schalottenlökar, finhackade
- 1 vitlök, solo, finhackad
- 1 morot, tärnad
- 50 g smör
- 5 dl madeiravin
- 2 msk röd balsamvinäger
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 1 tsk soja, kinesisk
- Bandybollar
- 800 g färskpotatis (eller delikatesspotatis små, jämnstora, tvättade)
- 1 rödlök, strimlad
- 25 g smör
- 150 g sockerärtor, snedskurna
- 1 dl basilikablad, färska
- salt
- malen svartpeppar
- 1 dl cocktailkapris
- 0,5 dl pesto
Gör så här
Saikare - fylld oxfilé
- Putsa oxfilén samt skär längsgående skåra, vik upp samt skär igen för att få ett platt stycke.
- Bred på pesto, lägg i parmaskinka över hela köttet.
- Rulla till en rulle.
Madeirasky
- Fräs lök, vitlök och morot i en kastrull med 25 g smör.
- Slå på vin, vinäger, fond samt soya och låt sjuda tills hälften av vätskan återstår.
- Sila av, hetta upp såsen och tillsätt 25 g smör under vispning (får ej koka).
- Smaka av med salt och peppar.
Bandybollar
- Koka potatisen i saltat vatten i ca 15-20 minuter (skall vara fast).
- Fräs rödlök i smör.
- Vänd ner kokt potatis, sockerärter och basilika strax före servering. Smaka av med flingsalt samt nymald svartpeppar.
- Skiva köttet i portionsstorlek och förslut gemom att trä tandpetaren igenom rullen.
- Salta, peppra och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
- Servera köttet med potatissalladen, stora cocktailkapris och pesto.