Chokladterrin

Foto: Ewa K Andinsson
Chokladterrin
9 ingredienser
Här är den perfekta efterrätten för dig som gillar choklad.
Tips!
Doppa kniven i varmt vatten mellan varje chokladskiva så blir skivorna snygga.
Ingredienser
- 300 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl ljus sirap
- 150 g smör
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 150 g mandelbiscotti, brutna i småbitar
- 5 maränger, krossade i mindre bitar
Garnering
- 0,5 msk kakao
Gör så här
- Lägg plastfolie i en rektangulär brödform (ca 1 ½ liter). Folien ska täcka hela insidan och hänga ut över kanterna.
- Hacka chokladen i mindre bitar och blanda den med mjölk, sirap, smör och en nypa salt i en kastrull. Låt blandningen smälta på låg värme under ständig omrörning.
- Vispa ägget lätt och häll det sedan i kastrullen under omrörning tills smeten är jämn.
- Vänd ner biscottin och marängerna försiktigt så att dessa inte går sönder för mycket.
- Fyll formen med lite smet i taget och slå den lätt i diskbänken mellan varven så att eventuella luftbubblor försvinner. Täck chokladterrinen med plast och sätt in den i kylen över natten.
- Låt chokladterrinen bli rumstempererad före servering och servera den i skivor med lite kakaopulver.