Sätt ugnen på 200 grader varmluftseffekt eller tänd grillen.
Soppa
Fräs all lök i olja och honung i en stor kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, så den blir glansig utan att ta färg.
Häll i rödvinsvinäger, vin, ingefära och citrontimjan. Koka ner vätskan till en tredjedel kvarstår, det tar ungefär 5 minuter.
Häll i vatten, fond och soja och koka ytterligare i 10 minuter på medelvärme. Skumma av soppan.
Ostfyllt surdegsbröd
Skär ett rutnät nästan ända ner i brödet, det ska fortfarande hålla ihop.
Dela osten i bitar och fyll rutnätet, lägg i torkade tranbär och några kvistar rosmarin.
Vira dubbla varv med aluminiumfolie runt brödet och grilla på indirekt värme i cirka 12 minuter tills osten har smält. Eller baka av i ugnen i cirka 10 minuter (utan aluminiumfolie).
Servering
Smaka av soppan med salt och eventuellt mer rödvinsvinäger och honung. Strö över persilja och servera tillsammans med brödet.