Löjromspizza med Amandinepotatis

Löjromspizza med Amandinepotatis
Foto: Tv4

Löjromspizza med Amandinepotatis

Av: Agneta - Katrineholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

30 m

Löjromspizza med Amandinepotatis, lax och picklad rödlök är en lyxig förrätt att bjuda på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pizza

  • 400 g pizzadeg (färdig surdegspizzadeg)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk citronskal
  • ca 1 msk citronsaft
  • ca 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 potatis Amandine
  • 100 g kallrökt lax
  • 150 g fetaost

Picklad rödlök

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,25 dl ättiksprit 12 %
  • 1 rödlök

Servering

  • löjrom (kalix löjrom)
  • 10 g dill
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • citron
  • flingsalt

Gör så här

Pizza

  1. Kavla ut pizzadegen rektangulärt och lägg på ett bakplåtspapper.
  2. Blanda crème fraiche, citronzest, citronsaft, salt och peppar. Bred ut blandningen på pizzabottnen.
  3. Skölj potatisen och skiva den i tunna skivor med skalet på. Lägg ut potatisbitarna på pizzan.
  4. Strimla laxen och lägg även den på pizzan och avsluta med tärnad fetaost.
  5. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Picklad rödlök

  1. Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull och låt koka upp.
  2. Skiva rödlöken tunt och lägg ner den i det kokande vattnet. Stäng av plattan och låt det stå och dra i 5 minuter.

Servering

  1. Skär pizzan i 5 cm breda remsor, lägg på löjrom, dill och rostade pinjenötter. Garnera med en citronskiva och strö lite flingsalt över.