Löjromspizza bianco

NYHET
Löjromspizza bianco
Fredrik Scherlin profilbild
Fredrik Scherlin profilbild

Löjromspizza bianco

10 ingredienser

30 min

En snabb och lyxig variant på pizza med tortillabröd som botten och topping bestående av crème fraiche, Västerbottensost och löjrom. Superlyxigt, jättegott och perfekt att bjuda på till helgen. Matcha med någon av Fredriks dryckestips.

Dryckestips!
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne
Nr 7725. Pris 155 kr.
Hög syra, hög sälta och högar med citrusfrukter! Sprakade och sprudlande bubblor fyllda med en fin nötig ton, nybakad croissant och gröna äpplen. Clotildes Crémant är en klass för sig.

Storia di Famiglia Chianti Classico 2019
Nr 73273. Pris 129 kr
Stilfull och stram Chianti med friska syror, smaker av körsbär, lingon, tobak och vilda örter som salvia och rosmarin. Häll upp till höstmyset. Mycket Toscana för 129 kronor!

Oddbird Organic Blanc de Blancs Alcohol Free
Nr 19041. Pris 28 kr
Lätt pärlande och friskt alkoholfritt vin, gjort på ekologiska chardonnaydruvor odlade i Langeudoc. Härlig fräschör med smak av gröna äpplen, lime, citronskal, honung och örter. Äntligen ett fint alkoholfritt alternativ som smakar riktigt gott!

Ingredienser

portioner

Picklad rödlök

  • 3 dl vatten
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 rödlökar

Pizza

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 tortillabröd (mellandstora)
  • 2,5 dl Västerbottensost, grovriven (eller lagrad parmesan)

Topping

  • 100 g löjrom (svensk)
  • 1 knippe gräslök
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    På bilden är pizzan toppad med finhackad rå lök, det funkar också om man inte hinner pickla lök. Men hinner du så är picklad lök att föredra.
  2. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Lägg löken i en burk gärna med lock och häll över den varma lagen. Låt stå över natten i kylen.
  5. Pizza
    Värm ugnen till 225 grader.
  6. Bred med ett jämnt lager crème fraiche på tortillabröden. Strö över rikligt med ost.
  7. Grädda i ugnen tills osten fått lite färg. Ta ut och svalna 1-2 minuter. Klicka ut löjrom och crème fraiche. Lägg på den picklade löken och toppa med finskuren gräslök. Servera genast!