Löjrom med bakad äggkräm

koket.se
Löjrom med bakad äggkräm
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Löjrom med bakad äggkräm

12 ingredienser

40 m

Är du sugen på en festlig och god förrätt? Då har du hittat helt rätt! Löjrom med bakad äggkräm som är smaksatt med rostad kyckling och brynt smör är en fröjd för alla sinnen.

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bakad äggkräm

  • 2 dl kycklingfond
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 1 msk soja (vit)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg

Servering

  • 4 gröna sparrisar
  • 8 blad ramslök
  • 80 g löjrom
  • 1 dl smör, brynt
  • 4 msk persiljeolja (mixa 1 del persilja med 2 delar matolja)

Gör så här

Bakad äggkräm

  1. Koka upp kycklingfond med en krossad vitlöksklyfta, timjan, soja, salt och peppar. Låt stå och dra tills det svalnat.
  2. Vispa ner äggen i smeten och sila sedan av.
  3. Häll upp smeten i 4 koppar (eller skålar) och baka i ugnen på 85 grader (varmluft) i 40-45 minuter, eller tills krämen ”stannat” (tänk som en crème brûlée).

Servering

  1. Stek sparrisen i en varm stekpanna med minimalt med olja. Strö på salt och stek tills den fått mycket färg.
  2. Skiva sedan sparrisen tunt och lägg som en ring på tallriken.
  3. Toppa med finskuren ramslök och löjrom. Avsluta med en skred brynt smör och persiljeolja.