Ljummen Silkestofu med krispig chiliolja

8 röster
30

"Matresor växer som temaresor, intresset att lära sig laga mat på plats likaså. Här är min tolkning av en vegansk rätt som jag köpte av en kille på moped utanför Chengdu i Sichuan." /Erik

Visa mer
30

Du behöver

  • 400 g Mjuk silkestofu

dressing

  • 100 g chiew chow chili oil
  • 50 g sesamolja
  • 50 g rapsolja
  • 50 g mirin
  • 20 g chingkiangvinäger
  • 15 g svarta sesamfrön
  • 15 g vita sesamfrön, rostade
  • 10 g salt
  • 20 g salladslök

Topping

  • sichuanpeppar, rostad och mortlad
  • jordnötter, rostade och hackade
  • Salladslök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ånga silkestofun i bambusteamer eller ångugn i 15 minuter.
  2. Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
  3. Skeda upp tofun i en skål.
  4. Skeda över dressingen.
  5. Tillsätt toppingen.
3 januari 2019

Laddar fler recept...