Ljummen rotfruktssallad med chèvre

1 röst
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 stor sötpotatis
  • lite olivolja, till rotfrukterna
  • 2 msk rosmarin, färsk finhackad
  • 100 g savojkål
  • 30 g pinjenötter
  • 70 g mangold
  • 100 g chèvre (där innehållet av laktos är max 1 g/100 g)
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skölj och skala morötter, palsternackor och sötpotatis och skär dem i mindre stavar.
  3. Blanda olivolja och rosmarin i en stor bunke och vänd ner rotfrukterna. Lägg sedan rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och salta lätt. Ugnsrosta dem mitt i ugnen 20–30 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Grovstrimla savojkålen och fräs den snabbt i en het panna med lite olivolja. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  5. Låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med savojkål och mangold. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat, smula över chèvre och toppa med rostade pinjenötter. Vispa ihop lönnsirap och 2 matskedar olivolja och ringla över salladen.
6 mars 2018

Fler goda recept