• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ljummen krispig kålsallad med chili och ingefära

Ljummen krispig kålsallad med chili och ingefära
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ljummen krispig kålsallad med chili och ingefära

4 steg att laga

10 ingredienser

Smakrik och härlig sallad på rödkål, grönkål och svartkål, chili, ingefära och sesam. Serveras ljummen.

Ingredienser

  • 1 svartkål, 1 stånd eller 2 krukor
  • 1 grönkål [1 stånd eller 2 krukor]
  • 0,25 rödkål
  • 1 chilifrukt
  • 1 bit ingefära
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk naturell olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rostad sesamfrö

Gör så här

  1. Plocka ner grönkål, svartkål och strimla rödkålen fint.
  2. Riv ingefäran och strimla chilifrukten och schalottenlöken.
  3. Blanda kålen med ingefära, chili och oljorna och rör runt så det börjar svettas lite, ta bort en 1/3 del.
  4. Fräs 2/3 i en varm panna ”woka”, tillsätt sedan soyan och sesamfröna. Lägg upp på ett fat och lägg på det ”råa” på toppen .