Ljummen krispig kålsallad med chili och ingefära

10 röster

Smakrik och härlig sallad på rödkål, grönkål och svartkål, chili, ingefära och sesam. Serveras ljummen.

Visa mer

Du behöver

  • 1 svartkål, 1 stånd eller 2 krukor
  • 1 grönkål, 1 stånd eller 2 krukor
  • 0,25 rödkål
  • 1 chili
  • 1 bit ingefära
  • 2 shalottenlök
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk naturell olja
  • 2 msk japansk soya
  • 2 msk rostad sesamfrö
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Plocka ner grönkål, svartkål och strimla rödkålen fint.
  2. Riv ingefäran och strimla chilifrukten och schalottenlöken.
  3. Blanda kålen med ingefära, chili och oljorna och rör runt så det börjar svettas lite, ta bort en 1/3 del.
  4. Fräs 2/3 i en varm panna ”woka”, tillsätt sedan soyan och sesamfröna. Lägg upp på ett fat och lägg på det ”råa” på toppen .
14 december 2018

Laddar fler recept...