Livets macka - Teas kantarelltoast

Livets macka
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Livets macka - Teas kantarelltoast

14 ingredienser

30 min

En ljuvlig toast med smörstekta kantareller och flädermajonnäs. Fräscht, enket och magiskt gott. Perfekt att servera som förrätt eller lättare huvudrätt!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 100 g smör
  • 1 kg kantareller, v
  • 2 schalottenlökar
  • persilja
  • gräslök
  • färsk timjan

Flädermajonäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk flädervinäger
  • 3 dl matolja
  • 50 g röda vinbär (färska)
  • 100 g hårdost (dessertost, tex 100g Philly Fox från Räven och Osten)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop äggulor, salt, senap och vinäger. Tillsätt oljan i jämn stråle och vispa kontinuerligt. Smaka upp med mer syra eller sälta efter tycke.
  2. Rensa svampen med en pensel och riv isär de allra största. Stek i smör tills svampen börjar släppa vätska. Tillsätt löken och sänk värmen något. Addera örter och dra av från värmen.
  3. Stek brödet i smör tills det blir gyllene. Bre med flädermajonäs. Toppa med generös mängd kantareller. Lägg på vinbär och riv rejält med ost (med microplane) över. Ät direkt!