Livets macka - Teas kantarelltoast
Livets macka - Teas kantarelltoast
14 ingredienser
30 min
En ljuvlig toast med smörstekta kantareller och flädermajonnäs. Fräscht, enket och magiskt gott. Perfekt att servera som förrätt eller lättare huvudrätt!
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 100 g smör
- 1 kg kantareller, v
- 2 schalottenlökar
- persilja
- gräslök
- färsk timjan
Flädermajonäs
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 krm salt
- 1 msk flädervinäger
- 3 dl matolja
- 50 g röda vinbär (färska)
- 100 g hårdost (dessertost, tex 100g Philly Fox från Räven och Osten)
Gör så här
- Vispa ihop äggulor, salt, senap och vinäger. Tillsätt oljan i jämn stråle och vispa kontinuerligt. Smaka upp med mer syra eller sälta efter tycke.
- Rensa svampen med en pensel och riv isär de allra största. Stek i smör tills svampen börjar släppa vätska. Tillsätt löken och sänk värmen något. Addera örter och dra av från värmen.
- Stek brödet i smör tills det blir gyllene. Bre med flädermajonäs. Toppa med generös mängd kantareller. Lägg på vinbär och riv rejält med ost (med microplane) över. Ät direkt!