Livets macka - Teas kantarelltoast

Livets macka
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Livets macka - Teas kantarelltoast

14 ingredienser

30 min

En ljuvlig toast med smörstekta kantareller och flädermajonnäs. Fräscht, enket och magiskt gott. Perfekt att servera som förrätt eller lättare huvudrätt!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 100 g smör
  • 1 kg kantareller, v
  • 2 schalottenlökar
  • persilja
  • gräslök
  • färsk timjan

Flädermajonäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk flädervinäger
  • 3 dl matolja
  • 50 g röda vinbär (färska)
  • 100 g hårdost (dessertost, tex 100g Philly Fox från Räven och Osten)

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, salt, senap och vinäger. Tillsätt oljan i jämn stråle och vispa kontinuerligt. Smaka upp med mer syra eller sälta efter tycke.
  2. Rensa svampen med en pensel och riv isär de allra största. Stek i smör tills svampen börjar släppa vätska. Tillsätt löken och sänk värmen något. Addera örter och dra av från värmen.
  3. Stek brödet i smör tills det blir gyllene. Bre med flädermajonäs. Toppa med generös mängd kantareller. Lägg på vinbär och riv rejält med ost (med microplane) över. Ät direkt!