Skagentopp med räkor

Skagentopp med räkor
Foto: tv4

Skagentopp med räkor

Av: Liv - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

ca 20 min + 3 h i kyl

Förrättstoast på formbröd med räkröra, dill och krossade ostbågar.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor formfranska
  • ca 50 g majonnäs
  • 2 msk kaviar, på tub
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk rödlök
  • 1 msk dill

Garnering

  • ostbågar
  • räkor
  • löjrom (eller svart kaviar)
  • dill
  • citron

Gör så här

  1. Tag ut en rundel med ett litet glas ur varje brödskiva.
  2. Rör ihop ialla ingredienser.Tag hälften av smeten och bred ut på hälften av rundlarna. Resten av brödrundlarna lägger du som ett lock på bakelserna. Lägg på resten av smeten ovanpå och på sidorna.
  3. Täck över och ställ in i kylen i ungefär 3 timmar.
  4. Före servering rullar du varje bakelse i finkrossade ostbågar och dekorerar med räkor, löjrom, citronskiva och dill.