Liten tartar på färsk och rökt lax

Liten tartar på färsk och rökt lax
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Liten tartar på färsk och rökt lax

9 ingredienser

Varje gång man gör denna urenkla förrätt undrar man varför man inte gör den oftare. Använd den rökta laxen som inte gick åt på julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g laxfilé, benfri
  • 200 g rökt lax
  • peppar
  • ev salt

Till servering:

  • gröna blad
  • 2 msk forellrom
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 citron (eller lime)
  • 4 skivor bröd, rostat

Gör så här

  1. Kör laxen i mixer eller matberedare till grovt hack. Krydda med nymalen svart- eller vitpeppar samt kanske lite extra salt.
  2. Fördela de gröna bladen på fyra assietter. Lägg upp tartaren som en liten biff på varje tallrik. Lägg en klyfta citron eller lime bredvid. En liten klick forellrom och crème fraiche är gott till tartaren samt en skiva rostat bröd.