Småpajer med citronkräm och marängkräm

Emelie Holm

Småpajer med citronkräm och marängkräm

10 ingredienser

Småpajer med citronkräm och marängkräm. Fyll dina minipajer med lemon curd och toppa med fluffig maräng.

Ingredienser

  • 100 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • lemon curd

Marängkräm

  • 1 äggvita
  • 0,75 dl strösocker
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg.
  4. Tillsätt florsocker och salt och låt allt blandas väl.
  5. Låt vila en stund i kylen, cirka 30 minuter.
  6. Tryck ut degen i små pajformer.
  7. Grädda i cirka 5-10 minuter. Låt pajskalet svalna helt.

Marängkräm

  1. Ställ en skål över ett puttrande vattenbad på spisen.
  2. Häll i äggvitan och sockret och vispa tills sockret har löst sig.
  3. Ta bort blandningen från spisen och vispa upp med en elvisp tills marängen dubblar i storlek.
  4. Klicka i det mjuka smöret, lite i taget, tills konsistensen blir mjuk och smidig.
  5. Avsluta med vaniljpulver.
  6. Fyll dina små pajer med lemon curd och spritsa på marängkräm.