Småpajer med citronkräm och marängkräm
Småpajer med citronkräm och marängkräm
10 ingredienser
Småpajer med citronkräm och marängkräm. Fyll dina minipajer med lemon curd och toppa med fluffig maräng.
Ingredienser
- 100 g smör, kallt
- 3 dl vetemjöl
- 2 äggulor
- 0,5 dl florsocker
- 1 krm salt
- lemon curd
Marängkräm
- 1 äggvita
- 0,75 dl strösocker
- 300 g smör, rumsvarmt
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
Pajskal
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare.
- Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg.
- Tillsätt florsocker och salt och låt allt blandas väl.
- Låt vila en stund i kylen, cirka 30 minuter.
- Tryck ut degen i små pajformer.
- Grädda i cirka 5-10 minuter. Låt pajskalet svalna helt.
Marängkräm
- Ställ en skål över ett puttrande vattenbad på spisen.
- Häll i äggvitan och sockret och vispa tills sockret har löst sig.
- Ta bort blandningen från spisen och vispa upp med en elvisp tills marängen dubblar i storlek.
- Klicka i det mjuka smöret, lite i taget, tills konsistensen blir mjuk och smidig.
- Avsluta med vaniljpulver.
- Fyll dina små pajer med lemon curd och spritsa på marängkräm.