Kanapéer med varmrökt laxröra
Kanapéer med varmrökt laxröra
9 ingredienser
20 min
Lättlagade snittar med lax, perfekt till festen! Ger cirka 24 stycken.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
Förbered:
Laxröran kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn.
Kanapéerna kan göras klara några timmar i förväg.
Se fler recept från
Ingredienser
- 300 g varmrökt lax
- 100 g färskost
- 3 msk majonnäs
- 1 msk dill, finhackad
- 2 tsk citron, skalet, rivet
- salt
- peppar
- ca 6 skivor vitt bröd (eller mörkt bröd)
- dill, till garnering
Gör så här
- Rör ihop lax, philadelphiaost, majonnäs, dill och citronskal.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rosta eventuellt brödskivorna.
- Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden och fyll den med cirka 1 msk röra.
- Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt så att det blir fyra kanapéer av varje brödskiva.
- Det går också bra att stansa ut rundlar eller skära bröden i fyrkanter och sedan klicka ut röran. Garnera med dill.