Steak tartare

12 röster
30 min
24

Råbiff i snittstorlek som garneras med kapris och rödlök. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 timmar.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat


Visa mer
30 min
24

Du behöver

  • 600 g oxfilé, kylskåpskall
  • 2 st äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0,5 dl majsolja
  • 1 tsk konjak
  • några droppar tabasco
  • Salt
  • peppar
  • 2 msk cornichoner, finhackade
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 6 st brödskivor, mörkt eller ljust
  • persilja, till garnering
  • Rödlök, finhackad till garnering
  • Kapris, stor till garnering

Gör så här

  1. Hacka köttet så fint som möjligt.
  2. Blanda äggulor, dijonsenap och worcesterhiresås.
  3. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning.
  4. Rör ner konjak och smaka av med tabasco och salt och peppar.
  5. Rör ner cornichoner, kapris, persilja och rödlök.
  6. Tillsätt köttet och blanda väl.
  7. Stansa ut en bit bröd med en utstansningsring.
  8. Låt ringen sitta kvar och fyll den med röra.
  9. Tryck till röran och lyft sedan försiktigt upp ringen.
  10. Garnera med persilja, rödlök och kapris.
19 december 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept