Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabi

3 röster
1h
24

Miniburgare med halstrad tonfisk och en fräsch mangosalsa samtwasabimajonnäs. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Wasabimajon kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Mangosalsan görs samma dag. Tonfisken skivas och grillas strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken Systrarnas Eisenmans mingelmat

Visa mer
1h
24

Du behöver

Tonfiskburgare

  • 700 g färsk tonfisk (t ex grönlistad albacor)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 8 hamburgerbröd
  • 1 kruka sallad

Mangosalsa

  • 0,5 mango, tärnad
  • 100 g vattenmelon, tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • 0,5 gurka, tärnad [ca 100 g]
  • 1 tomat, tärnad
  • 0,5 rödlök, liten finhackad
  • 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 0,5 dl limefrukt, färskpressad [1-2 lime]

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk wasabipasta
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stansa ut 3 minihamburgerbröd ur varje hamburgerbröd.
  2. Blanda ingredienserna till mangosalsan.
  3. Blanda ingredienserna till wasabimajon.
  4. Skär tonfisken i skivor, cirka 4 × 4 cm.
  5. Värm lite olja i en grill- eller stekpanna och grilla eller stek tonfisken snabbt på hög värme på båda sidor.
  6. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti.
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg ihop bröd, sallad, tonfisk, mangosalsa och wasabimajo.
  9. Fäst ihop med en tandpetare.
  10. Servera direkt.

Laddar fler recept...