Calvadosgravad lax

Calvadosgravad lax
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Calvadosgravad lax

17

5 steg att laga

5 ingredienser

30 min

Tycker du inte om calvados kan du ersätta den och grava laxen med whiskey. Laxen behöver stå i press i kylen i två dygn innan den är klar att äta./Lisa Lemke

Receptet ger 4-6 portioner.

Se fler recept från

Lisa Lemke


Ingredienser

  • 500 g färsk lax, gärna mittenbiten
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk calvados
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

  1. Rensa och filea laxen. Plocka bort eventuella ben med pincett.
  2. Blanda alla ingredienserna och klappa in laxen med detta.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar eller i plastfolie i en form, förvara under press i kylskåp i ca 2 dygn.
  4. Vänd laxen efter halva tiden för att den ska gravas jämnt.
  5. Skiva upp laxen i tunna skivor vid servering.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer