Krämig potatissallad med kapris

57 röster
25 min
4
Krämig potatissallad med kapris
Foto: Lisa Lemke

Krämig potatissallad med kapris och gräslök. Toppa med stora kaprisbär så blir det här grilltillbehöret både gott och vackert. /Lisa Lemke

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 dl finhackad gräslök
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 dl kaprisbär (gärna cocktailkapris)

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Låt den svalna något och skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
  3. Rör samman dijonsenap, gräddfil, honung samt hälften av gräslöken.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Sväng runt potatisen med dressingen och toppa med resten av gräslöken samt stora kaprisbär.
14 juni 2010

Fler goda recept