Fänkålsinlagda körsbär
Fänkålsinlagda körsbär
6 ingredienser
35 min
Fänkålen ger en spännande lakritston till körsbären och passar fint till såväl vaniljglass som vaniljsockerkaka med lättvispad grädde. Räcker till 2 stora marmeladburkar.
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 0,5 dl muscovadosocker
- 4 dl vatten
- 500 g körsbär (ev urkärnade)
- 100 g fänkål, fint strimlad
- natriumbensoat
Gör så här
- Lägg strösocker, muscovadosocker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret löser sig. Tillsätt körsbär och fänkål och sjud under lock i ca 25 minuter.
- Rör eventuellt ut lite natriumbensonat i litet av blandningen och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast. Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.