Äpplemustkräm

Äpplemustkräm
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Äpplemustkräm

Av: Lisa Lemke

Från: TV4

6 ingredienser

5 min

Supersnabb kräm som passar bra såväl som dessert som mellanmål. Beroende på vilken äpplesort musten är gjord på kan du behöva öka eller minska mängden socker.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 l äppelmust
  • 2 tsk kardemumma, nymalen
  • 1 msk strösocker
  • 3,5 msk potatismjöl

Till servering

  • gräddmjölk
  • mandelbiskvi

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hetta upp äpplemust med strösocker och kardemumma. Rör ut potatismjölet i lite av musten och vispa sedan ner redningen i en tunn stråle. Servera krämen med gräddmjölk (hälften grädde och hälften standardmjölk) och mandelbiskvier