Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Jordgubbspannacotta

126

5 steg att laga

5 ingredienser

3h 15 min

Pannacotta med frisk och härlig smak av jordgubb. Den här desserten känns lite lyxig men är busenkel att svänga ihop.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 300 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
  4. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
  5. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer