Jordgubbspannacotta

3h 15 min
4
Jordgubbspannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pannacotta med frisk och härlig smak av jordgubb. Den här desserten känns lite lyxig men är busenkel att svänga ihop.

17 november 2010
3h 15 min
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 300 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
  4. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
  5. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept