Kyckling på nachochips
Kyckling på nachochips
14 ingredienser
1h
Nachosnittar med kyckling, gott och lättlagat med texmex! Recept från boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
I förväg
Kycklingröran kan förvaras i kylskåpet i 1 dygn. Värm den försiktigt strax före servering.
Receptet är hämtat ur boken
Ingredienser
- 150 g kycklingfilé
- 1 limefrukt, färskpressad saft
- 0,5 gul lök, hackad
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 1 tomat, hackad
- 1 msk färsk koriander, hackad
- 1 tsk citron, färskpressad
- salt
- peppar
- 24 nachochips
- 1 dl gräddfil
- färsk koriander, till garnering
Gör så här
- Skär kycklingfilén i små tärningar.
- Blanda med limesaften och marinera i minst 1 timme.
- Fräs lök och vitlök i olja i några minuter.
- Rör ner kyckling och spiskummin och stek tills kycklingen är genomstekt.
- Tillsätt tomat, koriander och citronsaft och rör om.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på nachochips och toppa med gräddfil och färsk koriander.