Saltimbocca alla romana på kalvschnitzel
Saltimbocca alla romana på kalvschnitzel
10 ingredienser
45 min
Snittar på kalvschnitzel och prosciutto. Recept ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
I förväg
Rullarna och såsen kan göras dagen innan och förvaras var för sig i kylskåpet. Värm rullar och sås tillsammans strax före servering.
Receptet är hämtat ur boken
Ingredienser
- 400 g kalvschnitzel, i skivor
- 50 g prosciutto
- 20 färska salviablad
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vetemjöl
- 1 dl vitt vin
- 1 dl kalvbuljong
- salt
- peppar
Gör så här
- Banka ut köttet tunt och skär det i cirka 5 cm breda remsor på bredden.
- Skär prosciutton i samma storlek som köttet.
- Lägg en skiva prosciutto och ett salviablad på varje köttbit, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
- Stek rullarna i smör och olivolja tills de är genom stekta.
- När de är nästan klara och håller ihop, dra försiktigt ut tandpetarna och stek rullarna runtom.
- Lägg dem på ett fat och håll varma.
- Vispa ner mjölet i fettet i pannan – utan att rengöra pannan.
- Vispa ner vin och buljong och låt sjuda under omrörning tills såsen har reducerats till hälften.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg försiktigt tillbaka rullarna i stekpannan, skeda över sås och värm lite.
- Stick en ny tandpetare i varje rulle och lägg upp på ett fat. Eller servera med tandpetare bredvid.
- Häll på resten av såsen och servera direkt.