Pannacotta med björnbär och vit choklad
Pannacotta med björnbär och vit choklad
10 ingredienser
3h 20 min
Björnbärspannacotta med vit chokladkräm och limemarinerade björnbär. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
Förbered:
Pannacottan kan förvaras utan bär i kylskåpet i 1 dygn. Garnera strax före servering.
Sommelier Daniella Lundh Egenäs dryckestips:
Hur gott är det inte med en krämig pannacotta!? För mig är en alldeles för enkel kombination med en dessert som denna en klassisk Moscato d’Asti från Piemonte i Italien. Pärlande, fräsch med en uppfriskande smak av citrus och fläder. En bra representant är G.D Vajra Moscato d’Asti. Men eftersom den här pannacottan har inslag av björnbär så passar det mörkare alternativet till Moscato d’Asti ännu bättre. Den lite mer okända systern Brachetto d’Aqui. Även den är lätt mousserande men med en ljuvlig smak av hallon och körsbär. Riktig vuxensaft, mums!
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl björnbär
Vit chokladkräm
- 1 dl vispgrädde
- 50 g vit bakchoklad, finhackad
- 12 björnbär
- 1 limefrukt, rivet skal
- 1 msk strösocker
Gör så här
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull.
- Häll i grädde, vaniljstång och socker och låt blandningen sjuda på låg värme i cirka 3 minuter.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden.
- Ta upp vaniljstången och och mixa med 1 dl björnbär innan krämen hälls upp i glas. Lämna plats för den vita chokladkrämen.
- Ställ in i kylskåpet.
- När pannacottan har börjat stelna, efter cirka 1 timme, gör då i ordning den vita chokladkrämen.
Vit chokladkräm
- Värm grädden och låt den vita chokladen smälta i grädden.
- Rör om och låt svalna något.
- Fördela krämen över björnbärspannacottan i glasen.
- Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stelna, i cirka 3 timmar.
Vid servering
- Blanda björnbär, limeskal och socker. Toppa varje pannacotta med ett limebjörnbär strax före servering.