Lisa Lemkes bästa tonfisksallad
Lisa Lemkes bästa tonfisksallad
17 ingredienser
20 m
Krämig tonfisksallad med sardeller, kapris, parmesan och majonnäs. Perfekt en varm sommardag.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 bananschalottenlök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1,5 msk kapris, finhackade
- 8 sardellfiléer, finhackade
- 350-400 g tonfisk i olja
- massa olivolja
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl citron, saft
- vatten
- salt
- svartpeppar, nymalen
- 50 g parmesanost, grovriven
- 1 stort huvud romansallad
- 0,5 gurka
- 1 rödlök
- rucolasallad
- 2 ägg, kokta
Gör så här
- Fräs lök, vitlök, sardeller, kapris och tonfisk i rikligt med olivolja. Smaka av med lite olja från sardellerna.
- Tillsätt majonnäs, citronsaft och hälften av parmesanen och mixa såsen grovt. (Den ska fortfarande ha lite grova bitar i sig). Rör eventuellt ut såsen med vatten om den är för tjock, och smaka av med lite salt (tänk på att såsen är salt i sig) och rikligt med nymalen svartpeppar. Låt stå i kylskåp.
- Bryt och riv ner salladen och servera med såsen, övriga grönsaker, resterande parmesan samt kokt ägg.