Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök

koket.se
Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök

11 ingredienser

Örtvåfflor med sikrom, rödlök och vispad crème fraiche med citron. Matiga våfflor med lyxiga tillbehör.

Se Lisa Lemke laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Örtvåfflor

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl blandade örter, finhackade (som gräslök och dill)

Tillbehör

  • 100 g sikrom
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet av
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda sedan med mjölk, vatten, mjöl och bakpulver i en separat bunke. Låt smöret komma ner lite i temperatur innan ni blandar ner det i bunken.
  2. Hacka sedan dina örter fint och tillsätt till smeten i bunken. Avsluta med att kläcka i äggen och röra om.
  3. Tillbehör
    Vispa crème fraiche fluffigt tillsammans med citronskal, hacka rödlöken fint.
  4. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn och servera med sikrom, rödlök och vispad citron-crème fraiche.