Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök

Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2025
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2025

Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök

11 ingredienser

Örtvåfflor med sikrom, rödlök och vispad crème fraiche med citron. Matiga våfflor med lyxiga tillbehör.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Örtvåfflor

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl blandade örter, finhackade (som gräslök och dill)

Tillbehör

  • 100 g sikrom
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet av
  • 1 rödlök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Smält smöret och blanda sedan med mjölk, vatten, mjöl och bakpulver i en separat bunke. Låt smöret komma ner lite i temperatur innan ni blandar ner det i bunken.
  2. Hacka sedan dina örter fint och tillsätt till smeten i bunken. Avsluta med att kläcka i äggen och röra om.

Tillbehör

  1. Vispa crème fraiche fluffigt tillsammans med citronskal, hacka rödlöken fint.
  2. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn och servera med sikrom, rödlök och vispad citron-crème fraiche.