Krabbcocktail med blodgrape och chili

Krabbcocktail med blodgrape och chili
Foto: TV4

Krabbcocktail med blodgrape och chili

Av: Lisa - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Cocktail med krabbkött, chili och blodgrape. En fräsch och bitig förrätt!

Ingredienser

  • 8 blodgrapefrukter
  • 8 krabbklor
  • 1 limefrukt
  • 1 röd chilifrukt
  • Ett knippe koriander

Gör så här

  1. Skala och skär bort allt skinn. Skär ut helt skinnfria klyftor.
  2. Pressa ut överflödet av saften i en skål bredvid. Knäck skalet på krabbklorna och ta försiktigt ut fina, stora bitar av krabbköttet och lägg åt sidan. Gröp ur kärnorna ur chilin. Riv chilin i mycket tunna ringar.
  3. Skölj limen och riv yttersta skiktet av skalet. Lägg skalet åt sidan och pressa ur halva limen i samma skål som saften från blodgrapen.
  4. Blanda krabbkött, blodgrape, chili. Häll över saften från skålen. Garnera med ett knippe grovt hackad koriander och servera i ett snyggt glas. Gärna Martiniglas.