Linssoppa med curry och äpple

0 röster
4
Linssoppa med curry och äpple
Foto: TV4

Detta blir verkligen gott i all sin enkelhet. Använd gärna äpple med rött skal och rödlök för att få upp lite färg. De röda linserna gör naturligtvis också sitt till. Bra mat när det bara ligger lite äpplen och lök kvar i skafferilådan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 äpplen, röda
  • 2 rödlökar
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 1,5 l höns- eller grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Grovhacka lök och äpple. Fräs det i smör.
  2. Häll på curry och linser och fräs detta i någon minut utan att det bränner.
  3. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det hela småputtra i 20 minuter.
  4. Soppan är färdig när linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckemacka.
18 augusti 2009

Laddar fler recept