Linssallad med kryddig lax

Linssallad med kryddig lax
Foto: Eva Hildén
Sara Begner
Sara Begner

Linssallad med kryddig lax

3

7 steg att laga

15 ingredienser

30 m

En fräsch linssallad med nystekt lax är en riktigt god och snabb rätt som passar lika bra till lunch som middag. Perfekt rätt att servera i sommarsolen eller ta med på picknick.

var_kokbok_halsa_omslag

Vår kokbok hälsa

Receptet är ur boken Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 portioner

Linssallad

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Lax

  • 600 g laxfilé
  • 1 sats cajunkrydda (se recept nedan)
  • 1 msk neutral olja (raps- eller solrosolja)

Servering

  • 50 g rucolasallad
  • 100 g fetaost

Cajunkrydda

  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Linssallad
    Skölj linserna, låt dem rinna av och koka sedan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla stjälkselleri tunt och dela tomaterna.
  3. Blanda linser, selleri och tomater med olja och balsamvinäger i en bunke.
  4. Lax
    Skär laxen i kuber. Stöt ihop kryddorna till cajunkryddan i en mortel, se recept nedan. Vänd laxkuberna runt om i kryddblandningen.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen runt om på hög värme ca 2 minuter. Laxen får gärna vara lite rå i mitten.
  6. Servering
    Vänd ihop linser med grönsakerna och rucolasallad. Häll upp på ett fat och toppa med nystekt lax och fetaost i bitar.
  7. Hemgjord cajunkrydda
    Stöt ihop kryddorna i en mortel och använd i receptet.
TIPS!
var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken

Vår kokbok hälsa

läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer