Halloumi hot pot

koket.se
Linsgryta med halloumi och sötpotatis
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi hot pot

16 ingredienser

30 m

Värmande linsgryta med gröna linser, sötpotatis och broccoli. Toppas med stekt halloumi, lime och färsk mynta.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl gröna linser, förkokta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ingefära, liten bit
  • 2 sötpotatisar
  • 4 dl basmatiris
  • 2 tsk kinesisk five spice krydda
  • 4 msk rapsolja
  • 1 broccoli
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 g halloumiost
  • 0,5 kruka mynta
  • 70 g spenat
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök, ingefära och hacka dem smått.
  2. Skala sötpotatisarna och skär i små tärningar
  3. Koka riset enligt anvisningar
  4. Stek löken, vitlöken, ingefäran och five spice kryddan tills det är mjuk i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt sötpotatisen och stek i två minuter till. Salta och peppra.
  5. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka under lock till sötpotatisen är mjuk.
  6. Skär halloumin i mindre bitar, skiva limen i fyra delar, plocka myntan på bladen. Dela broccolin i små buketter och skär broccolistammen i mindre bitar.
  7. Stek halloumi gyllene på båda sidorna i en stekpanna med 2 msk rapsolja. Ställ åt sidan.
  8. Tillsätt broccolin och gröna linser till grytan på slutet och koka tills broccolin är mjuk. Ta grytan från värmen och vänd ned spenaten.
  9. Toppa hot poten med halloumin och servera med lime, ris och mynta.