Linsbiffar med yoghurtsallad
Linsbiffar med yoghurtsallad
22 ingredienser
40 m
Kryddiga lins- och kikärtsbiffar med grönkål. Serveras med krämig sallad.
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- ris
Biffar
- 150 g grönkål
- 300 g färdigkokta röda linser
- 400 g kikärtor, färdigkokta
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk malen koriander
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 ägg
- 0,5 dl mandelmjöl
- 4 msk olivolja
- 2 msk smör
sallad
- 1 morot
- 1 romansallad
- 1 rödlök
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 1 citron, zest + 2 msk saft
- 1 krm salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Börja med att fräsa grönkålen i olivolja så den mjuknar. Lägg den i en mixer tillsammans med linser, kikärter, lök och vitlök samt kryddorna. Kör mixern tills du får en ganska grov smet.
- Tillsätt ett ägg och mandelmjölet och kör en liten stund till.
- Smörj en bricka med lite olivolja. När du formar biffarna är det en bra idé att skölja händerna i kallt vatten för att smeten inte ska fastna. Forma biffar och stek dem på medelvärme i smör och olivolja. Salta och peppra båda sidor vid stekning.
- Riv en morot grovt, skär rödlöken tunt gärna på en mandolin och riv itu den rensade romansalladen i mindre bitar. Blanda dressingen och vänd salladen i den.
- Servera biffarna med kokt ris blandat med finhackad persilja och den krispiga salladen.