Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan

Foto: Adrian Mueller
Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan
8 ingredienser
25 min
Jag älskar grönkål, eller kale som den heter i USA, inte att förväxlas med vitkål. Grönkålen är hälsosam och fungerar utmärkt som sallad. Det här receptet är både nyttigt och enkelt att svänga ihop. /Linnea
Ingredienser
- 3 knippen grönkål, grovhackad
- 2 dl hasselnötter
- 100 g parmesanost
- salt
dressing
- 1 citron, saften av
- 0,5 dl olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
- Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka.
- Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.