Chèvre med rödbetor

Chèvre med rödbetor
Foto: TV4

Chèvre med rödbetor

Av: Lina Hedlund

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

30 min

Blandningen av getost och rödbetor i ugn är oslagbar. Serveras med honungskaramelliserad purjolök.

Vintips från Lina
Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc , 74 kr, artikel nummer 73628

Lina bjöd även på

Linas saffransdoftande fisksoppa

Mamma Evas cheesecake

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor chèvre, (cirka 1 cm)
  • 2 tunt skivade rödbetor
  • rucolasallad
  • spenat
  • 1 purjolök
  • honung
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Finhacka purjolöken och rör ihop med honungen.
  3. Lägg rödbetorna i botten av en form och lägg getosten ovanpå.
  4. Toppa med purjolök och ställ in i ugnen tills osten har fått en fin gyllene färg.
  5. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
  6. Lägg upp salladen på en tallrik och lägg rödbetor och chèvre ovanpå.
  7. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.