• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mamma Evas cheesecake

Mamma Evas cheesecake
Foto: TV4

Mamma Evas cheesecake

13 steg att laga

6 ingredienser

30 min

Mamma Evas cheesecake serveras med en röd och grön sås. /Lina Hedlund

Vintips från Lina
Santa Carolina Brut, artikelnummer 77187, 75 kr.

Lina serverade även

Chèvre med rödbetor


Linas saffransdoftande fisksoppa



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Mamma Evas cheesecake

  • 3 ägg
  • 1 förp färskost
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 3-4 digestivekex

Gör så här

  1. Mamma Evas cheesecake
    Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
  2. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
  3. Vispa först äggvitorna till ett fast skum, gärna med elvisp.
  4. Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
  5. Rör i philadelphiaosten.
  6. Vispa grädden i en egen bunke.
  7. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.
  8. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
  9. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
  10. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
  11. Ställ in i frysen i 5 timmar.
  12. Ta ut kakan 15-30 minuter före servering.
  13. Servera med kiwisås och hallonsås.