Len pumpasoppa med äppelcider

Len pumpasoppa med äppelcider
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Len pumpasoppa med äppelcider

18

4 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Butternutpumpa, äppelcider, buljong och grädde. Min absoluta favoritsoppa som har hängt med mig i många år. /Jessica

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyfta vitlök
  • 40 g smör
  • 1 kg butternutpumpa, skalad och i bitar
  • 4 dl torr äppelcider
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • pumpakärnor
  • fetaost (gärna med tryffelsmak)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
  2. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.