Len pumpasoppa med äppelcider

13 röster
30 m
6
Len pumpasoppa med äppelcider
Foto: Jessica Frej
30 m
6

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 40 g smör
  • 1 kg butternut pumpa, skalad och i bitar.
  • 4 dl torr äppelcider
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Till servering

  • pumpakärnor
  • fetaost (gärna med tryffelsmak)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
  2. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.
15 oktober 2017

Fler goda recept