Len pumpasoppa med äppelcider

18 röster
30 m
6
Len pumpasoppa med äppelcider
30 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2-3 klyfta vitlök
  • 40 g smör
  • 1 kg butternutpumpa, skalad och i bitar
  • 4 dl torr äppelcider
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • pumpakärnor
  • fetaost (gärna med tryffelsmak)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
  2. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.
15 oktober 2017