Len pumpasoppa med äppelcider

17 röster
30 m
6
Len pumpasoppa med äppelcider
Foto: Jessica Frej

Butternutpumpa, äppelcider, buljong och grädde. Min absoluta favoritsoppa som har hängt med mig i många år. /Jessica

Visa mer
30 m
6

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 40 g smör
  • 1 kg butternut pumpa, skalad och i bitar.
  • 4 dl torr äppelcider
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Till servering

  • pumpakärnor
  • fetaost (gärna med tryffelsmak)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
  2. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.
15 oktober 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept